91 de câini au fost vaccinați împotriva bolii Carre (Jigodie) la Cernavodă - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Campania de vaccinare împotriva bolii Carre continuă în Cernavodă, oraș în care ne-am luptat în ultimele săptămâni cu un grav focar.

Până în prezent, am reușit să vaccinăm cu succes 91 de câini pentru a-i proteja împotriva Jigodiei (boala Carre). Ne confruntăm cu cea mai gravă epidemie din ultimii șapte ani în Cernavodă. Viroza a provocat moartea unui număr mare de animale de pe străzi, atât câini vagabonzi, cât și cei deținuți de proprietari. Ne-am propus să vaccinăm cel puțin 100 de animale și suntem tot mai aproape de atingerea obiectivului nostru.

91 de câini, inclusiv câini vagabonzi și câini cu stăpân, vaccinați împotriva bolii Carre

De patru săptămâni desfășurăm o campanie de vaccinare și informare în orașul Cernavodă. Monitorizăm câinii de pe stradă, protejându-i pe cei pe care îi cunoaștem cel mai bine și care ne permit să ne apropiem suficient de mult pentru a-i vaccina. De asemenea, am contactat toate familiile pe care le asistăm prin programul „Vieți Conectate” pentru a le oferi vaccinuri gratuite pentru toate animalele pe care le îngrijesc. Beneficiarii noștri sunt persoane care se confruntă cu probleme financiare grave și nu au resursele necesare pentru a le oferi câinilor și pisicilor îngrijiri de bază.

Familia Braga și câinii lor Rex și Lenita

Una dintre familiile anterior menționate este familia Braga. Cuplul locuiește într-o casă modestă cu grădină, împreună cu doi câini și mai multe pisici. De-a lungul anilor, Urme de Bucurie a ajutat la sterilizarea tuturor animalelor lor și a oferit hrană pentru animale în mod regulat. Am procedat similar și în momenul izbucnirii epidemiei de Jigodie și i-am vaccinat gratuit pe cei doi câini, Rex și Lenita mult mai expuși la viroză din moment ce petrec mult timp afară.

Campanie de sensibilizare a comunității

În paralel desfășurăm o campanie de sensibilizare a comunității. Este o campanie door to door în care distribuim pliante despre boala Carre prin care oferim sfaturi utile care îi vor ajuta pe stăpâni să recunoască simptomele timpurii ale virozei și pașii imediat următori. Distribuim aceste informații din ușă în ușă, precum și la intrările și ieșirile din supermarketuri și în alte locuri publice.

Creșterea gradului de conștientizare și convingerea oamenilor să își vaccineze animalele este extrem de importantă dacă vrem să contracarăm răspândirea epidemiei. În ultimele săptămâni, am fost martorii unor cazuri foarte grave care ar fi putut fi prevenite cu ușurință prin administrarea unei simple vaccinări, așa că intenționăm să ne continuăm eforturile în acest domeniu.