Proiecte - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Proiecte

Clinica Veterinară

Clinica veterinară din cadrul adăpostului Urme de Bucurie a fost creată în 2017 și tratează căini și pisici din Cernavodă și împrejurimi.

Clinica noastră oferă sterilizări gratuite proprietarilor de pisici și câini. Prin acest serviciu reușim să sterilizăm,  în medie peste 1000 de animale pe an iar în total aproape 1500 de animale primesc asistență în clinică anual. Cu ajutorul voluntarilor și al medicilor noștri veterinari reușim să oferim în zona Cernavodă servicii de prim ajutor pentru animalele fără stăpân care au nevoie de asistență. 

Clinica este construită la standarde internaționale, are o suprafață de 800 mp și e alcătuită din 5 aripi special gândite pentru animalele spitalizate aici. Clădirea  cuprinde o cameră de operație, o sală preoperatorie și 2 săli de consultație: pentru animale vaccinate și pentru animalele nevaccinate.

 

Adăpostul pentru câini

Adăpostul pentru câini poate acomoda până la 200 de câini și este împărțit în trei zone:

  • primul teren cuprinde țarcuri de 45 mp și un spațiu acoperit de 28 mp
  • al doilea teren are o suprafață de 27 mp care cuprinde și o cameră de 18 mp
  • al treilea teren cuprinde țarcuri de 20 mp și un spațiu acoperit de 13 mp

Țarcurile sunt construite din panouri modulare tip „sandwich”, proiectate special pentru a asigura igienă maximă, în timp ce podeaua este din beton tratat cu cuarț, rezistent la apă. Adăpostul este echipat cu un sistem de spălare cu presiune cu apă caldă și rece pentru o curățare optimă. Toate camerele sunt dotate cu un sistem de alimentare cu apă automat, astfel încât această acțiune să nu se efectueze manual.

Adăpostul pentru pisici

18 pisici locuiesc în adăpostul construit pentru ele după cele mai înalte standarde internaționale. Pisicile au la dispoziție o casă accesibilizată pentru nevoile lor și o grădină dotată cu spații de joacă și relaxare în care își petrec timpul.

Felinele cazate aici beneficiază de toate facilitățile care pot face mai ușoară tranziția către o nouă familie și integrarea rapidă: spații speciale de somn, litiere, jucarii.

Adăpostul este situat în apropierea grajdurilor cailor și la o distanță suficientă de adăpostul de câini și constă dintr-o casă mobilă iluminată și încălzită și o zonă în aer liber de peste 200 de metri pătrați.

Adăpostul pentru pisici poate găzdui maximum 18 feline și este dotat cu facilități care pot ușura tranziția pisicii către o nouă familie.

Proiectul Cabaline

Găzduim peste 80 de cai și măgari salvați de la rele tratamente și abandon.

 

          Caii

Sărăcia și lipsa de empatie a proprietarilor sunt principalele motive pentru care multe dintre cabaline duc o viață foarte scurtă și grea.  Deseori când caii nu mai pot fi exploatați în scopuri lucrative sfârșesc la abator, dar cel mai adesea sunt trimiși în străinătate unde intră pe piața de consum de carne. 

La Save the Dogs sunt acum 22 de cai pe care  îi îngrijim și locuiesc în patru grajduri ale Urme de Bucurie

          Măgarii

Soarta măgarilor abandonați de stăpâni nu este deloc una ușoară. Principala cauza pentru care proprietarii renunță la cabaline este legată de lipsa banilor pentru achiziția stocurilor de fân necesare pentru hrana măgarilor în lunile mai reci. De cele mai multe ori măgarii ajung să fie sunt vânduți comercianților care, la rândul lor, îi comercializează către abatoare din Italia.  

60 de măgari abandonați de stăpâni sau găsiți de binevoitori sunt acum îngrijiți în adăpostul nostru. 

Vieți Conectate

Este un program gândit pentru persoanele vulnerabile și fragile din societate, care oferă o serie de activități gândite special pentru acest grup.

Beneficiarii programului se pot implica în activitățile care se desfășoară atât în adăpostul Urme de Bucurie, cât și pe teren alături de voluntarii noștri. 

O componentă importantă a proiectului Vieți Conectate este educația. Prin urmare, derulăm proiecte de informare în școli, cât și activități în cadrul adăpostului unde copiii pot intra în contact cu animalele pe care le îngrijim aici.

Fă o diferență în viața animalelor aflate în nevoie!