Ucraina. Hachiko, pisica ce si-a așteptat familia timp de opt luni, dar aceasta nu s-a mai întors niciodată - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Mulți dintre noi cunoaștem povestea adevărată a lui Hachiko, celebrul câine cu pedigree Akita care a stat peste zece ani așteptând cu răbdare stăpânul său decedat la gara din care obișnuia să călătorească în fiecare zi. În timpul ultimei noastre misiuni în Ucraina, am aflat despre o pisică care a fost salvată de unul dintre partenerii noștri, care ne-a amintit foarte mult de această poveste tristă.

Hachiko, așa cum a fost numită pisica, obișnuia să locuiască cu familia ei în Nicolaev. Stăpânii ei au fost nevoiți să fugă când conflictul a ajuns în orașul lor, dar, așa cum a fost cazul multor familii, nu au reușit să o ia cu ei.

Hachiko a stat peste opt luni să-i aștepte, să se întoarcă la stația de autobuz din apropierea casei lor, dar, din păcate, nu s-au mai întors niciodată.

Când Anna Kurkurina a auzit povestea ei, s-a oferit imediat să ajute. Kurkurina este campioană mondială la powerlifting și a ales să rămână în Nicolaev pentru a ajuta sutele de animale rămase abandonate pe străzi.

Împreună cu un grup de voluntari curajoși, ea distribuie mâncarea pe care le-o trimitem lunar și are grijă de toți cei rămași în oraș, indiferent dacă au două sau patru picioare. Povestea ei o puteți citi aici. 

Hachiko locuiește acum acasă la Anna, alături de ceilalalte pisici și câini pe care i-a salvat, îngrijit și protejat cu dragostea voluntarilor care o ajută în fiecare zi să depășească experiența ei traumatizantă.

Alături de alți 6.000 de câini și pisici, Hachiko poate rămâne în viață doar datorită hranei trimise în fiecare lună de Save the Dogs la peste 20 de adăposturi și 400 de voluntari precum Anna.