Povestea Stelianei: de la corporație la munca cu animalele. Cum a lăsat Bucureștiul pentru Cernavodă și de ce simte că munca ei are mai mult sens - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Pe Steliana o puteți întâlni deseori pe la grajduri pentru că se ocupă de partea de bunăstare a zonei de măgari și cabaline. Ce nu știți despre ea este că a ajuns la Urme de Bucurie după aproape zece ani petrecuți în rigorile corporatiste.

În 2022, la 33 de ani a prins curaj și a decis să facă pasul spre o viață mai liberă. Așa că a lăsat Bucureștiul în urmă și s-a mutat 160 de kilometri mai departe, la Cernavodă, unde a descoperit o nouă lume în slujba bunăstării animalelor.

Le-a spus reporterilor Entr.ro / RFI România că „dintre toate animalele din sanctuar, Steliana Mazilu se simte cel mai bine în preajma măgarilor. „Sunt niște animăluțe extrem de empatice și sunt destul de asemănători cu spiritul nostru uman de a trăi în grupuri și de a avea un sistem de suport, de a avea prieteni, de a avea familii, își caută un cel mai bun prieten și petrec mai mult timp cu acel măgar. Și asta mi s-a părut foarte frumos așa și poetic, și m-am « îndrăgostit » de ei””.

Steliana a început să lucreze la noi ca voluntar și a devenit în scurt timp director adjunct la Asociația Save the Dogs, centrul din Cernavodă. Tot aici se ocupă și de coordonarea îngrijitorilor și a angajaților. Ce crede despre decizia ei un an mai târziu poate fi rezumat în două cuvinte: este fericită. Și noi alături de ea.