Focar de Jigodie în Cernavodă. Ce facem pentru a opri răspândirea acestei boli - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Cel mai grav focar de Jigodie din ultimii ani a izbucnit recent la Cernavodă. Iată ce facem și cum ne puteți ajuta.

Ne confruntăm cu cel mai grav focar de Jigodie din ultimii ani la Cernavodă. Facem tot ce ne stă în putință pentru a proteja viețile animalelor care stau la adăpostul nostru, Urme de Bucurie, și pentru a o opri răspândirea printre câinii deținuți de oameni și cei ai străzii. Acestea sunt doar câteva din acțiunile pe care le întreprindem pentru a ajuta la reducerea epidemiei.

Ce este Jigodia și cum se transmite

Jigodia este o boală virală mortală și netratabilă care afectează câinii și în special cățeii nevaccinați. Se răspândește prin aer și prin contactul cu saliva, fecalele și urina animalelor infectate. Deși nu este transmisibilă la om, mortalitatea în rândul cățeilor poate ajunge la 80%.

A fost inițiat un plan de intervenție în caz de urgență pentru combaterea epidemiei de Jigodie din Cernavodă.

Având în vedere numărul mare de maidanezi de pe străzi, focarul s-a răspândit extrem de rapid, forțându-ne să inițiem un plan de urgență pentru a proteja sănătatea rezidenților noștri patrupezi din adăpost.

Am testat imediat animalele care trăiesc la Urme de Bucurie și până acum nu au fost detectate cazuri pozitive. Până când focarul va fi sub control, centrul va rămâne închis publicului și vom accepta doar cazurile cele mai urgente.

Acest lucru ne-a forțat să suspendăm temporar activitățile în desfășurare, cum ar fi maratonul de castrări și sterilizări, precum și orice vizite sau intervenții externe. Pur și simplu nu putem risca să punem în pericol viața animalelor noastre.

Oferim noi echipamente de protecție pentru toți membrii personalului nostru, pentru a minimiza probabilitatea de răspândire a virusului.

Totodată, ne organizăm astfel încât să putem vaccina primii 100 de câini deținuți de oameni sau ai străzii din zona Cernavodă. Vom începe această operațiune în următoarele câteva săptămâni, alături de o campanie de conștientizare destinată familiilor pe care le monitorizăm, asigurându-ne că își protejează animalele cât mai curând posibil. Știm că foarte puține familii își vaccinează în mod regulat câinii împotriva bolilor.

Este o adevărată cursă contra cronometru.

Dacă doriți să ne ajutați să acoperim costul vaccinărilor, vă mulțumim că faceți o donație aici: LINK.