Urme de Bucurie, cartea președintei noastre, prezentată la Ambasada României în Italia - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Pe 23 martie, în cadrul manifestărilor culturale organizate de Ambasada României, a fost prezentată la Roma cartea „Urme de bucurie”, versiunea în limba română a autobiografiei „Câinii, viața mea”. Un public numeros și atent a ascultat-o ​​pe Sara Turetta în dialog cu directorul adjunct al Academiei Române, Oana Bosca-Malin, iar împreună au trăit câteva dintre evenimentele povestite.

Întrebările profesoarei Bosca-Malin s-au concentrat pe relația dintre „Salvați câinii” și comunitatea locală din Cernavodă, care a evoluat pozitiv de-a lungul anilor, dar și asupra schimbării radicale a vieții Sarei, care în urmă cu douăzeci de ani a decis să se mute în sud-estul României.

De asemenea s-a discutat și despre rolul de formatori de opinie pe care îl avem astăzi în țară, în special față de autorități și alte asociații de protecție a animalelor. La eveniment, au fost prezenți și soții Marco și Federica Giungi, foști ambasadori în România și protagoniști ai tăierii panglicii clinicii noastre veterinare, în 2017.

Ambasadoarea Gabriela Dăncău s-a întâlnit tête-à-tête cu Sara Turetta, pentru a afla mai multe despre problemele cu care se confruntă câinii fără stăpân. De asemenea, oficialul român a fost interest de problemele critice pe care le pune actuala legislație.

Întâlnirea a fost una extrem de fructuoasă ocazie cu care Sara i-a propus Ambasadorului României în Italia să fie purtătorul de cuvânt al solicitărilor „Save the Dogs” către Guvernul României.