Update: Stella s-a recuperat și a revenit acasă - Urme de Bucurie
„Urme de bucurie” este centrul de excelență al Save the Dogs and other Animals din România. cernavoda@savethedogs.ro

Mulțumim pentru mesajele de susținere pentru Stella! Revenim cu vești bune despre starea ei de sănătate. După câteva zile de recuperare petrecute la Spitalul Veterinar din București, medicii au reușit să o stabilizeze și au adus-o acasă, la prietenii ei de la Urme de Bucurie. Toți caii s-au bucurat de revenirea Stellei și noi alături de ei.

La adăpostul de la Cernavodă ne confruntăm cu o situație gravă în care este fost implicat unul dintre cei 22 de cai iubiți ai noștri.

Stella, o iapă pe care am preluat-o în urmă cu 15 ani și a fost hrănită cu biberonul de către personalul nostru pe când avea doar câteva zile, a fost operată de urgență duminică noapte la București după ce brusc, s-a prăbușit la pământ.

În fața acestei situații ne-am mobilizat rapid și, cu ajutorul medicului veterinar am stabilizat-o, dar a fost imediat evident că nu era vorba de colici – așa cum credeam inițial, ci de un diagnostic mai grav.

Pentru a o salva am transportat-o cu o remorcă la un spital ecvestru din București unde medicii au diagnosticat o obstrucție intestinală. Operația a fost lungă și grea și a durat aproape 4 ore sub atenta coordonare a echipei formate din doi medici și două asistente.

Acum Stella are un prognostic rezervat – care ne ține cu sufletul la gură – și este internată în spitalul acestei unități unde primește toate îngrijirile necesare și sperăm că va supraviețui.

Din păcate suma de 3000 de euro care acoperă costurile acestei intervenții chirurgicale împreună cu zilele de spitalizare postoperatorie a fost una neprevăzută pentru bugetul nostru, așa că apelăm la ajutorul vostru. Am salvat-o pe Stella prima dată, în urmă cu 15 ani, iar acum ne luptăm să o salvăm a doua oară, de data aceasta cu ajutorul vostru.

Puteți dona aici pentru binele Stellei. Noi vă suntem recunoscători pentru fiecare gest.